7 mei: Scootmobielmiddag in ‘t Stadhuus

0
Foto ter illustratie (bron: pixabay.com)

LOCHEM – De Stichting Welzijn Lochem (SWL) houdt op 7 mei, in samenwerking met Veilig Verkeer Nederland en de gemeente, een scootmobielmiddag in ‘t Stadshuus. Gebruikers van dit vervoermiddel krijger uitleg over onder meer de scootmobiel in het verkeer in theorie en praktijk.

Bezoekers horen ook hoe je de banden moet controleren en ze oefenen met hun scootmobiel in de SWL-bus en krijgen een vaardighedenparcours voor de kiezen waar ze leren hoe met verschillende verkeerssituaties om te gaan. De ergotherapeut van Stichting Marga Klompé geeft advies en er zijn vrijwilligers aanwezig om een handje te helpen.

Zelfvertrouwen

De scootmobiel is niet meer weg te denken uit ons straatbeeld. Een handig middel om mobiel te zijn en te blijven. De organisatoren vinden het belangrijk dat gebruikers veilig en met zelfvertrouwen aan het verkeer deelnemen. De middag is overigens ook uitermate geschikt om andere scootmobielgebruikers te ontmoeten.

Aanmelden

De middag wordt gehouden op dinsdag 7 mei om 13.30 uur in Stadshuus Lochem aan de Markt 3. De deelname is gratis. Belangstellenden wordt wel gevraagd zich voor 23 april aan te melden. Dit kan kan bij de Stichting Welzijn Lochem, via een mailtje naar a.israel@welzijnlochem.nl,

Bellen kan ook, via nummer: 0573-29 70 00. Iedereen rijgt een schriftelijke bevestiging van de aanmelding. Eventuele vagen worden beantwoord door Anita Israel, medewerker van Stichting Welzijn Lochem. Zij is bereikbaar van maandag tot en met donderdag van 9 tot 12 uur via telefoonnummer 0573-29 70 00.