Vooral pijnstillers en pasta gehamsterd in Lochem

0
Het schap met pijnstillers van de Kruidvat-vestiging in Lochem op zaterdagmiddag (foto: LochemsNieuws)

LOCHEM – Nuchtere Achterhoekers raken niet in paniek en hamsteren niet? Bijna goed! De hamsterwoede lijkt in de Lochemse supermarkten inderdaad nog binnen de perken te blijven, al worden pasta’s en pastasauzen op de meeste plaatsen een schaars product. Maar vooral pijnstillers vliegen de winkels uit. Bij de drogisterijen waren de schappen zaterdagmiddag nagenoeg leeg.

Bij Albert Heijn zijn de schappen minder vol dan normaal, maar bijna alles is nog wel verkrijgbaar, inclusief conserven. Naast pasta blijft ook wc-papier een gewild item, al is eigenlijk niet duidelijk wat de gedachte daarachter is. Zelfs bij de Action was de pallet met toiletpapier zaterdag bijna leeg. Verder worden zeep en handgels meer verkocht dan normaal.

Staak hamstergedrag

Ondertussen sturen supermarkten hun klanten berichten met het verzoek het hamstergedrag te staken. Bij de fabrikanten en in de distributiecentra zijn voorraden genoeg. Alleen was het door de onverwachte hamsterwoede lastig om de bevoorrading op peil te houden.

Online-bestellingen

Ook Jumbo wijst klanten erop dat extra inslaan niet nodig is omdat er voorraden genoeg zijn. Wel wijst de grootgrutter erop dat online-bestellingen mogelijk wat langer op zich laten wachten door extra drukte. Dit speelt ook bij PLUS. De bezorgdiensten van de supermarkten brengen de bestellingen tot bij de voordeur. Binnentreden of handen schudden is er even niet bij.

Geen contant geld

In veel winkels worden klanten verzocht om met de pinpas te betalen en dus niet met contant geld. Als het niet anders kan, mag het contante geld niet van hand tot hand gaan, maar moet het op de toonbank worden gelegd.

Hieronder een (deel van) een bericht dat Albert Heijn naar de klanten stuurde: