Dire Straits Experience onderstreept magie van ‘t Openluchttheater [video]

0

LOCHEM – Livemuziek in het Openluchttheater. Het heeft altijd iets magisch. Dat moet zeker ook gelden voor de muziek van Dire Straits. Chris White, een oude kompaan van Mark Knopfler en saxofonist van de band maakt momenteel een triompftocht door Europa met zijn Dire Straits Experience. Een concert is volgens bezoekers en recensenten een belevenis. Op 28 mei komt de band naar Lochem.

De band bestaat uit door de wol geverfde muzikanten. Het succes komt echter voor een groot deel door de kwaliteiten van gitarist en zanger Terence Reis. Het is maar weinig gitaristen gegeven om zowel de techniek als de sound van Mark Knopfler te evenaren. Terence Reis doet het.

Perfect

In een recensie van een Britse muziekjournalist is te lezen: ‘Terence Reis weet niet alleen de het gitaarspel en de zang van Knopfler nagenoeg perfect te reproduceren, hij straalt bovendien een passie en plezier uit die het gemakkelijk maakt om te vergeten dat je niet naar de originele Dire Straits luistert.’

Een concert van de band is als wandeling door het repertoire van het origineel. De ingetogen, lange nummers als ‘Telegraph Road’ en ‘Brothers in Arms’ worden afgewisseld met up-tempo nummers als ‘Walk of Life’ en natuurlijk ‘Sultans of Swing’

Chris White

Oprichter en bandleider Chris White is het meest bekend van het herkenbare saxofoongeluid van Dire Straits, maar speelde – live of in de opnamestudio – ook met Paul McCartney, Aztec Camera, Chris DeBurgh, The The en Mark Knopfler als solo-artiest.

Slaggitarist en zanger Tim Walters is een echte live-muzikant die net zo makkelijk pop speelt als rock en jazz. De bassist heet YoYo Buys. De achternaam klinkt Nederlands – en zelfs een beetje Lochems – en dat kan kloppen want hij is opgegroeid in Zuid-Afrika.

Toetsenisten

The Dire Straits Experience maakt verder gebruik van meerdere toetsenisten en drummers. Ze hebben gemeen dat ze met vele groten der aarde het podium of de studio hebben gedeeld.

Tickets

Het goede nieuws: er zijn nog kaarten voor het concert in het Openluchttheater, op donderdag 28 mei. Wie de magie van live-muziek in het theater wil meemaken kan in de voorverkoop terecht bij de VVV en online via DEZE link.