‘Nieuwsgrazer’ Drimble de mist in met coronacijfers Lochem

0
Screenshot van de betrokken pagina op Drimble.nl

LOCHEM/GORSSEL – ‘Het aan coronabesmettingen in de gemeente Lochem is vandaag gestegen met 13.853 gevallen. In totaal zijn er nu 13.853 coronabesmettingen bekend in de gemeente Lochem.’ Deze onheilstijding is sinds maandag (11/4) te lezen op de website Drimble.nl. Deze ‘nieuwsgrazer’ lijkt overigens over alle Nederlandse gemeenten soortgelijke berichten te hebben geplaats.

Het totale aantal besmettingen, geteld sinds het begin van de pandemie, wordt gepresenteerd als het aantal besmettingen op één dag. Een lezer van LochemsNieuws wees de redactie erop. Wie op de betrokken pagina op Drimble klikt op ‘lees verder bij de bron’ ziet dat de ‘nieuwe cijfers’ zelfs zijn opgenomen in een grafiek. Die ziet er daardoor zeer onheilspellend uit. Klik HIER om deze te bekijken.

Drimble is een zogeheten nieuwsaggregator. Het internet wordt letterlijk afgegraasd op zoek naar nieuwsberichten. De kop en een beperkt aantal zinnen uit het origineel wordt gepresenteerd op de website, met een link naar de originele bron. Drimble presenteert daarnaast ook data over bedrijven en buurten. Het bedrijf werd onlangs overgenomen door een datatechnologiebedrijf Matrixian.

Interessant is nu of Drimble dit bericht van LochemsNieuws ook oppikt en presenteert op de eigen website.