Volledige film ‘Berkelbeeld’ nu te zien in museum STAAL [video]

0

ALMEN – Bij Museum STAAL in Almen loopt al enige tijd de tentoonstelling ‘Berkel in beeld’. Sinds de opening is daarbij een video te zien waarin een deel van de rivier in beeld wordt gebracht. Inmiddels is ‘Berkelbeeld’ compleet en is de Berkel te volgen van de bron bij Billerbeck tot aan de monding in de IJssel in Zutphen.

Boven dit bericht is de trailer van ‘Berkelbeeld’ te zien. Klik op de startknop…

De film is gemaakt door Matthijs de Vos. Hij is ecoloog bij het waterschap Rijn en IJssel en een fervent filmer met een passie voor water. Drie delen van de film waren al te zien in het museum. Nu zijn daar drie nieuwe delen aan toegevoegd. Er wordt letterlijk ingezoomd op zes plekken. De Berkel wordt van boven, vanaf de kant en onder water bekeken. Daarbij is aandacht voor de vele vogels, vissen en planten die er leven. Maar ook het landschap en de mensen die er wonen of als recreant gebruik maken van de Berkel komen aan bod.

Steun

De film kon gemaakt worden dankzij de steun van de Provincie Gelderland, de Duitse deelstaar Nordrhein-Westfalen, Waterschap Rijn en IJssel en Interreg Deutschland-Nederland. Die laatste is een stimuleringsprogramma van de EU.

Info

De tentoonstelling ‘Berkel in beeld’ bij museum STAAL is verlengd tot en met 28 maart 2021. Bezoekers zijn nu nog van dinsdag tot en met zondag welkom van 11.00 tot 17.00 uur. Vanaf 6 november is dit alleen nog van vrijdag tot en met zondag het geval.

Kijk voor meer informatie over het museum en het plannen van een bezoek op de website van museum STAAL.