Voetbal: Lochem verliest; Laren in last

0
De spelers van Spc Lochem en Albatross schudden elkaar de hand. (foto: Nelly Harkink)

LOCHEM/LAREN – Sportclub Lochem ging zondagmiddag (23/4) met 4-1 onderuit tegen Albatross. Witkampers overtrof dat ruimschoots door met 6-1 te verliezen van Warnsveldse Boys. Daarmee is Laren in last want ze club glijdt daardoor af naar plaats 11 in de klasse 3B. Die plek is goed voor een ticket voor de nacompetitie, waardoor zelfs degradatie dreigt.

Doelsaldo
Lochem zakte door het verlies in Apeldoorn twee plaatsen op de ranglijst en staat nu zesde. Weliswaar met hetzelfde puntenaantal als de nummers 4 en 5 maar met een aanzienlijk slechter doelsaldo. Zowel Warnsveldse Boys als Twenthe VV uit Goor zijn Sportclub Lochem voorbij gestoken. Voorzitter Ger ten Asbroek sprak in zijn wekelijkse wedstrijdverslag van een off-day.

Beter
Binnen 7 minuten kregen de Lochemers er al 2 om de oren. Na een kwartier kon Ruben Boonk weliswaar nog de aansluiting vinden (2-1). Ruim voor rust werd het echter nog 3-1 voor Albatross. Dat was de doodsteek voor Lochem en na rust werd de eindstand door de gewoon beter voetballende tegenstanden bepaald op 4-1. De scheidsrechter trok drie gele kaarten. Twee voor Apeldoorners en voor Lochemer Jordi Straver.

Weg kwijt
Witkampers is sinds de winterstop totaal de weg kwijt. De Larenaren speelden deels gewoon slecht maar hadden vaak ook het geluk gewoon niet aan hun zijde. Maar wie voor de winter had voorspeld dat de Witkampers mogelijk in de nacompetitie tegen degradatie moet vechten, was voor gek verklaard.

Hoop
Laren kan nog hoop koesteren want van de 3 resterende tegenstanders in deze competitie moeten er minstens te pakken zijn. Volgende week wacht thuis Turkse Kracht, dat voorlaatste staat. Op 7 mei wacht een zwaardere club in en tegen Wijhe. In de laatste speelronde op 14 mei liggen op het eigen Leussinkpark kansen tegen Eerbeekse Boys. Dat staat nu één plaats hoger dan Witkampers met slechts 2 punten meer.

Wat Sportclub Lochem betreft is het zaak puntjes te pakken. Op doelsaldo kunnen de geel-blauwen de naaste concurrenten om de vierde plaats niet meer inhalen. Lochem moet de komende 3 zondagen tegen respectievelijk Wijhe ’92 (thuis), Turkse Kracht (uit) en de naaste belager Warnsveldse Boys (thuis). De voorzitter van de Lochemers kondigde aan dat zijn ploeg de komende wedstrijden gaat vechten voor de vierde plaats. 
 

 

Een matig begin leidde binnen 7 minuten tot een 2-0 achterstand. Waar we de afgelopen wedstrijden tegen de bovenste drie zo goed begonnen en eindigden was het vandaag na een paar minuten al duidelijk dat het moeilijk zou worden. Al schoot Ruben Boonk ,met een fraai doelpunt na 15 minuten , de aansluitings treffer fraai in , een echte wedstrijd werd het niet meer. Het ging gewoon niet vandaag. Een zekere berusting langs de kant van de meegereisde trouwe supporters ( super dat ze er iedere week weer bij willen zijn!) en een enthousiast met de muziek meezingend thuispubliek maakte er een gezellige , maar voor de Lochemers ook moeilijke middag van. Want wat we ook probeerden , het liep niet. Sterker nog , na de pauze werd het al vlot 4-1 , en dan weet je dat het over is. Respect voor de strijdlust en inzet van Ivo Fleming die aan een goede serie bezig is, genieten van een paar schitterende aannames en passes van Rico Lammerdink, goed verdedigend werk van Ruben Dissel en hard werken van onze aanvoerder Thomas van der Worp, maar het mocht niet baten. 

Respect ook voor Albatross, dat meer dan verdiend de wedstrijd won. Gewoon beter vandaag. Dat mag ook gezegd worden.

Jammer dat we de zo zwaar bevochten vierde plaats nu moeten afstaan, maar we hebben het in eigen hand om hem terug te pakken. Dat is het doel voor de komende wedstrijden. Daar richten we ons op en gaan we voor!  En dat het vandaag een off day was….kan gebeuren.  Jammer, maar met de thuiswedstrijd tegen Wijhe 92 gaan we er alles aandoen om dat weer te herstellen. Nog drie wedstrijden. Er is nog van alles mogelijk ! 

Ger ten Asbroek