Gratis visles voor jeugd bij De Gouden Karper

0

LOCHEM – Hengelsportvereniging De Gouden Karper geeft op 10 en 17 mei gratis vislessen voor de jeugd. Zowel leden als niet-leden zijn hierbij welkom. In juni en juli volgen drie viswedstrijden voor de jeugd- en aspirant-leden.

De eerste visles wordt op woensdag 10 mei gehouden in het Stadshuus aan de Markt 3 in Lochem en duurt van 14.30 tot 17.00 uur. Het eerste uur wordt besteed aan het maken van een tuigje, het uitloden daarvan en aan het onthaken van een gevangen vis. Daarna gaan de cursisten samen vissen in de gracht.

Op woensdag 17 mei wordt, opnieuw in het Stadshuus (14.30 uur), de stof uit de eerste les herhaald. Verder komen het maken van een voertje en uitleg over verschillende hengels aan bod. Ook dan is weer gelegenheid tot vissen in de gracht, waar dan tevens het visdiploma wordt uitgereikt.

Wedstrijden
Later volgen drie viswedstrijden voor de jeugd tot en met 14 jaar en aspirant-leden van 15 tot 18 jaar. Deelname is alleen mogelijk met een geldige vispas. Op woensdag 21 juni wordt er van 19.00 tot 20.30 uur gevist in de gracht bij het Pesthuisje. Op woensdag 28 juni is dit het geval in de gracht bij Primera. 

Op zondag 9 juli volgt nog een karperwedstrijd in visvijver De Kool bij Heelweg (Varsseveld). Deze wordt gehouden van 9.00 tot 11.00 uur. Liefhebbers mogen hier ook ‘s middags blijven vissen.

Opgave:
Laren: wim@live.nl
Lochem: robert1956rob@gmail.com