Vliegende start voor nieuwe Lidl Lochem

0
Een blik op de nieuwe Lidl vanaf de parkeerplaats (foto: LochemsNieuws)

LOCHEM – De opening van een nieuwe winkel is – naast misschien dingen gratis weggeven – verreweg de beste marketingtruc voor supermarktketens. Dat bleek woensdag tijdens de eerste dag van het nieuwe Lidl-filiaal aan de Julianaweg. Deze beleefde wat je noemt een vliegende start.

De omvang van de winkel is in deze tijden een uitkomst. De brede gangpaden tussen de stellingen bieden genoeg ruimte om ook op drukkere momenten de anderhalve-meter-regel in acht te houden. Bij de nieuwe zelfscankassa’s is dat soms wat lastiger. Deze kassa’s zijn overigens door ‘spatschermen’ van elkaar gescheiden maar bij aankomst en vertrek was het woensdagmiddag een beetje dringen geblazen. Wel goed: Het personeel draagt mondkapjes en geven waar nodig uitleg bij de voor velen nieuwe vorm van uitchecken.

Parkeren

De parkeerplaats kon de aandrang woensdagmiddag in ieder geval goed aan. Daar waren nog veel plaatsen vrij. De capaciteit moet de test van een drukke zaterdag nog ondergaan.

Het assortiment is in de nieuwe winkel duidelijk groter dan in het filiaal aan de Prins Bernhardweg. Dit geldt onder andere voor vleeswaren, kaas en zuivel. Maar ook groente, brood en het diepvriesaanbod lijkt uitgebreider dan tot nu toe.

Het interieur van de nieuwe Lidl aan de Julianaweg (foto: LochemsNieuws)