Werkzaamheden Walderpoort starten op 17 juni

0
Detail van een kaart waarop de Walderpoort is aangegeven (bron: lochem.nl)

LOCHEM – De werkzaamheden aan de Walderpoort, Tramstraat en Larenseweg gaan op maandag 17 juni van start. Als eerste wordt het werk uitgevoerd op en rond de Walderpoort. De uitvoering is in handen van aannemersbedrijf Reko uit Raalte.

De genoemde wegen worden aangepast om de verkeersveiligheid te verbeteren. Ook krijgt de entree naar de binnenstad een upgrade. De Walderpoort krijgt net zoals de Molenpoort de uitstraling van de vroegere historische stadspoorten. Reko start met de werkzaamheden aan de Mauritsweg en Walderstraat, dit is fase 1. Hier krijgt de nieuwe Walderpoort dan al vorm met nieuwe bestrating en meer ruimte voor groen.

Tot april ’25

Na de zomervakantie gaat Reko verder met het resterende deel van de Julianaweg. De aannemer begint met de Julianaweg na openstelling van de Reudinkbrug (Hoevenbrug over de Berkel in de Graaf Ottoweg) zodat de binnenstad bereikbaar blijft. Daarna volgen in fases de Tramstraat en Larenseweg. Dus de hele weg ligt niet in één keer open. De verwachting is dat alle werkzaamheden in april 2025 klaar zijn.

Het ontwerp voor de Walderpoort, Tramstraat en Larenseweg werd al eerder vastgesteld. Bij de nieuwe inrichting hoort ook een groenplan. De gemeente heeft hiervoor een eerste ontwerp gemaakt en liet dit plan aan omwonenden zien tijdens de inloopbijeenkomst van donderdag 30 mei. Dit plan werkt de gemeente Lochem nog verder uit.

De informatie over de werkzaamheden, tekeningen de planning zijn te vinden op lochem.nl of via de BouwApp. Deze is als volgt installeren op telefoon of tablet:

1. Ga naar de appstore om de app gratis te downloaden
– Voor iOS (Apple App Store) klik HIER
– Voor Android (Google Playstore) klik HIER
2. Na installatie de app starten en zoeken naar ‘Herinrichting Walderpoort, Tramstraat en Larenseweg Lochem’
3. Open het project en klik op ‘volgen’
4. Selecteer betreffende doelgroep (bijvoorbeeld: omwonende of geïnteresseerde).