Burgemeester Sebastiaan van ‘t Erve heeft een ‘hit’

0
Detail van de hoogtekaart. De Lochemse Berg ligt in de cirkel (bron: mapsland.com - creatieve common)

LOCHEM – Geen angst. De kop boven dit bericht betekent niet dat Sebastiaan van ‘t Erve aan het zingen is geslagen, al is niet uit te sluiten dat hij dat best goed kan. ‘Hit’ slaat op een tweet die hij een paar dagen geleden de wereld in hielp en die viraal is gegaan. Het gaat om een oude hoogtekaart van Nederland waarop onder meer de Lochemse Berg mooi is te zien.

Die kaart spreekt veel mensen tot de verbeelding en wordt dus veel gezien en gedeeld. Woensdagavond stond de teller al op 100.000. Dit verleidde de burgemeester tot een jubeltweet:

Het Dagblad van het Noorden pakte het succes van de tweet op en wijdde er een artikel aan, waarin onder meer werd gewezen op de zichtbaarheid van de voormalige vuilstort van de VAM in Drenthe die sinds het NK Wielrennen van dit jaar door het leven gaat als Col du Vam.

Kaartenmaker Jan-Willem van Aalst reageerde op de tweet van Van ‘t Erve door de Lochemse Berg op een nieuwere en betere versie van de kaart te laten zien. Dat zag er zo uit:

Van Aalst maakte de eerste versie van de hoogtekaart van Nederland al in 2012 en ontwikkelt deze nog steeds verder.

In het Dagblad van het Noorden nodigt onze burgemeester iedereen uit om de Lochemse Berg eens in het echt te komen bekijken. Maar: ”Moeten we alleen wel even zorgen dat corona voorbij is…”

Voor de volledigheid hieronder nog even de originele tweet waarmee het allemaal begon:

De volledige reliëfkaart van Nederland is te bekijken op mapsland.com.