Open dag bij brandweer Lochem

0
De poster van de open dag van de brandweer Lochem

LOCHEM – Bij de brandweerkazerne aan de Albert Hahnweg in Lochem ‘zwaaien’ de deuren op zaterdag 20 mei wijd open. Tijdens de open dag krijgt iedereen die dat wil alle facetten van het brandweerwerk te zien.

Vlam in de pan
Er worden demonstraties gegeven en is er veel aandacht voor een brandveilig leven. Zo zal enkele malen gedemonstreerd worden hoe te handelen bij vlam in de pan. Een speciale tent wordt volg (onschadelijke) rook gezet zodat bezoekers kunnen ervaren hoe het is om in een brandend pand niks meer te kunnen zien.

Gereedschap
Verder word tweemaal een demonstratie met redgereedschap gegeven. Brandweermensen laten zien hoe een slachtoffer uit een autowrak wordt bevrijd. En uiteraard zijn ook de kazerne en de verschillende voertuigen te bekijken.

Veilig
Aanwezige medewerkers geven voorlichting over brandveilig leven en alles wat in de eigen woning belangrijk is, zoals vluchtroutes, de plaats van rookmelders, kleine blusmiddelen en meer. Op aanvraag kan een medewerker van de brandweer thuis een woningcheck uitvoeren.

Kinderen
Ook aan de kinderen is gedacht. Via hun school konden ze al aan de slag met speciale kleurplaten en tijdens de dag zijn er enkele waterspelletjes waarbij de kinderen zelf mogen spuiten.

Werving
Een bijkomend doel van de open dag is het werven van nieuwe vrijwilligers. De brandweer is voortdurend op zoek naar enthousiaste nieuwe mensen. Wie tussen 18 en 40 jaar oud is en gezond van lijf en leden kan via een praatje met een van de aanwezige vrijwilligers meer te weten komen.

De open dag duurt van 12.00 tot 16 uur.