‘Video-monumentje’ voor vrijwilligers in coronatijd [video]

0

LOCHEM/GORSSEL – De gemeente Lochem en de Stichting Welzijn Lochem (SWL) hebben een video laten maken om de vele vrijwilligers die zich tijdens de huidige crisis inzetten voor hun medemensen te bedanken. En ook is het een oproep aan anderen om zich ook als vrijwilliger aan te melden via www.coronahulplochem.nl.

In de video spreekt wethouders Henk van Zeijts zijn waardering uit voor de vele initiatieven van vrijwilligers en professionals in de gemeente. Vervolgens worden een aantal van hen in beeld gebracht.

Vele projecten

Dit varieert van de fysiotherapeute die gymnastiekles geeft vanuit de tuin van De Borkel in Gorssel en een vrijwilligster die aan sociaal bellen doet voor SWL en ‘t Baken tot muzikanten die ouderen toezingen. Er is aandacht voor een spreek- en luisterverbinding bij de Spijkhoeve in Eefde. Verder zijn een boodschappenhulp en de mensen achter ‘Soep op de Stoep’ te zien.

De video bij dit bericht is afkomstig van het youtubekanaal van de gemeente en is ook te zien op de gemeentelijke Facebookpagina.