Zanger Nick Stricker bouwde feestjes op 7 locaties [video]

0

LOCHEM – Nick Stricker is zanger en bekend van tv-programma’s als de TV Kantine. Zaterdagmiddag gaf hij op 7 locaties in Lochem korte optredens voor ouderen en mensen met een beperking. Om hen een hart onder de riem te steken. Het optreden gebeurde uiteraard op gepaste afstand.

Nick Stricker is afkomstig uit Hoorn en hij momenteel het ene na het andere optreden bij instellingen en wooncentra voor kwetsbare mensen. “Ik doe bijna elke dag drie optredens en ik word nog veel vaker gebeld. Ik moet een selectie maken.”

Stichting Welzijn Lochem

In Lochem kwam hij terecht via Dennis Driessen. Hun beider families zijn bevriend. De Stichting Welzijn Lochem (SWL) pakte het idee op en selecteerde de locaties. Aanvankelijk zou ook zanger Mattias Woerdman optreden maar die moest zaterdagochtend afzeggen omdat zijn geluidsman ziek is.

Nick Stricker was bereid om ook de locaties van zijn collega erbij te pakken, zodat niemand teleurgesteld hoefde te worden. Er werd opgetreden bij , ZoZijn, de Anke Marjolein, Huize Dahme, Stadenbos en de Zwiepsehof kregen hun eigen concert. En het laatste optreden was op het buurtplein in de Zuiderenk, op de plek van de oude St. Josephschool.

Deze bijzondere activiteit was alleen aangekondigd bij de betrokken instellingen en bewoners, om te voorkomen dat er teveel mensen zouden toestromen.

Jan Smit

Op het repertoire van Nick Stricker staan veel nummers van Jan Smit. Hij lijkt er ook op en hij dan ook te boeken als imitator. “Op veel plekken waar ik kom geloven mensen dat ik de echte Jan Smit ben. Ik praat in het begin vaak een beetje met ze mee, maar laat er natuurlijk geen onduidelijkheid over bestaan wie ik echt ben.

Naast liedjes van Jan Smit draait Nick zijn hand niet om voor André Hazes of echte Amsterdamse meezingers. Hij kreeg dan ook veel respons op alle locaties waar hij optrad. Het verplichte binnen zitten was even vergeten.

Website Nick Stricker: www.jansmitimitator.nl

Nick Stricker in actie in de Zuiderenk (foto: LochemsNieuws)