Verkeersoverlast in Laren door werkzaamheden [UPDATE]

0
De eerste fase van de werkzaamheden in Laren in beeld (bron: Google Earth - Bewerking: LochemsNieuws)

LAREN – In Laren moeten weggebruikers de komende weken rekening houden met omleidingen door werkzaamheden aan een aantal kruisingen. Het werk begint op 20 april en duurt tot en met 25 mei. Later volgt nog een tweede fase.

De oorspronkelijke versie van dit bericht was gebaseerd op foutieve informatie. Ook de melding op de gemeentelijke informatiepagina’s in de Berkelbode van deze week is niet helemaal juist. De onderstaande info klopt.

Als eerste komt de kruising Dorpsstraat-Huenderstraat aan bod. De afsluiting voor alle verkeer is van kracht van maandag 20 april tot en met woensdag 29 april. Er wordt een omleiding aangegeven.

Omleidingsroutes

Van dinsdag 28 april tot en met donderdag 7 mei is de kruising Dorpsstraat-Holterweg-Deventerweg aan de beurt. Ook hier wordt het verkeer omgeleid.

En van woensdag 6 mei tot en met maandag 25 mei wordt de kruising Dorpsstraat-Zutphenseweg-Verwoldseweg onder handen genomen. Een omleidingsroute wordt aangegeven.

Naar voren gehaald

De start is naar voren gehaald op verzoek van Wakker Laorne en ondernemers. Omdat de horeca momenteel toch op slot zit leveren de werkzaamheden voor deze ondernemers geen extra overlast op. De kruisingen worden voorzien van verhoogde plateaus. Bij de kerk en bij Witkamp komen oversteekplaatsen voor voetgangers.

Fase twee

Later volgt nog een twee fase waarbij de kruisingen Braninkkamp-Rengersweg en Deventerweg-Postelstraat-Veldhoenkamp worden aangepakt. Dan komt er een chicane in de Rengersweg en het 60-kilometer-deel van die weg wordt aangepast.

Wanneer fase 2 wordt uitgevoerd is nog niet duidelijk. Mogelijk kan dit aansluitend aan de eerste fase maar het is ook denkbaar dat dit pas in september wordt uitgevoerd.