Verongelukte wielrenner in België is Lochemer Frank Simons

0
Het bericht over het ongeval op de website van de Belgische krant La Gazette (bron: LaGazettte.be)

LOCHEM – De wielrenner die van vrijdag op zaterdag in de buurt van het Belgische Beaumont (Froidchapelle) werd doorgereden door een automobilist blijkt Lochemer Frank Simons (72) te zijn. Dat is te lezen op de website van zijn wielerclub De Paaschberg. Ook diverse Belgische en Nederlandse media maken er melding van.

Transcontinental Race
Simons was zo’n 100 kilometer onderweg in de langeafstandsfietstocht Transcontinental Race van Geraadsbergen in België naar Meteora in Griekenland. De Lochemse wielerclub meldt dat Simons enorm bezig was met dergelijke lange tochten en dat hij daar veel voor trainde. ‘En dat dit op deze manier moet eindigen; niet te bevatten… Rust zacht lieve vriend’, zo staat op de website.

Tracker
Via een zogeheten tracker waren de vorderingen van Frank Simons te volgen via de website. Maar de signalen van startnummer 172 kwamen op een gegeven moment niet meer door. Niet lang daarna werd duidelijk dat het noodlot had toegeslagen.

Bestuurder meldt zich

De Franstalige regionale krant LaGazette meldt dat het ongeluk om 3.10 uur in de nacht gebeurde. De veroorzaker van het ongeluk vluchtte. Inmiddels heeft de 25-jarige chauffeur zich gemeld bij de politie in Charleroi. Volgens sommige media gebeurde dit zondagmiddag. Andere bronnen hebben het over de uren na het ongeval.