5de Blues Rond de Kerk in 40 foto’s

0

LOCHEM – De vijfde editie van Blues Rond de Kerk op de Kleine Markt in Lochem trok zaterdagavond veel mensen naar het plein. De bezoekers kregen drie bands voorgeschoteld en een zwoele avond waarop de temperatuur lang boven de 20 graden bleef.

De fotogalerij bij dit artikel bevat foto’s die beschikbaar zijn gesteld door Niek Hidding van nhphotosholland.nl

Weer
Het weer was een grote meevaller voor de organiserende Stichting Kleine Markt. Terwijl in de rest van het land de hemelsluizen ver open gingen bleef het in Lochem op een paar minieme spatjes na droog.

Southern rock
In muzikaal opzicht lag het accent op southern rock. Zowel Sallandse band This Apple Blues als The Bössels. Beide bands halen een groot deel van de inspiratie uit voorbeelden als The Allman Brothers Band en Lynyrd Skynyrd. Rock met een flinke scheut blues dus. Voor wie regionale muziekscene een beetje heeft gevolgd kenden The Bössels minstens twee bekende gezichten. Vordenaar Bert ‘Qbus’ van Dijk (bas) speelde in het verleden veelvuldig met Lochemse muzikanten. En gitarist Rick Manuel is bekend van Fratsen uit Diepenheim.

Phil B’s Freedom

Hoofdact Phil B’s Freedom liet met name het publiek voor het podium dansen en swingen met blues die is doorregen met soul en zelfs funk (‘Sexmachine’). De band met een ‘vet’ hammondorgel en twee vaak duellerende gitaristen staat als een huis. Een van die gitaristen  is John F. Klaver die met zijn eigen band mogelijk nog bekender is dan Phil B’s Freedom.