Verkeersveiligheid Nieuwstad eind januari aangepakt

0
De oversteek van Oosterbleek (links) en Zuiderbleek moet veiliger worden door een zebrapad en een verhoogd kruisingsvlak

LOCHEM – De Nieuwstad wordt eind januari veiliger gemaakt voor schoolkinderen die er na de zomer van 2017 dagelijks gebruik van moeten maken. Dan opent de brede basisschool De Garve aan de Burgemeester Leenstraat. Met name de leerlingen die nu nog naar Mr. G. Propschool gaan moeten dan de Nieuwstad oversteken.

De school vervangt naast de Propschool ook de huidige Prins Hendrikschool aan de Zutphenseweg.

schets-nieuwstad
De nieuwe oversteek van Oosterbleek naar Zuiderbleek. (Bron: gem. Lochem)

Oversteken
Er worden twee oversteekplaatsen aangelegd of verbeterd en verkeer op de Nieuwstad – tussen Zutphenseweg en Graaf Ottoweg – heeft na de ingreep niet langer voorrang op zijwegen. Verkeer op de Nieuwstad en de Graaf Ottoweg is hierdoor onder meer verplicht om overstekende voetgangers voorrang te verlenen. Daarnaast gaat de snelheid op de Nieuwstad omlaag naar 30 kilometer per uur.

Zebra
Bij de verkeerslichten op de Nieuwstad komt een zebrapad voor voetgangers. Daarnaast komt er een verhoogd kruisingsvlak met zebrapad op de kruising Nieuwstad-Graaf Ottoweg-Oosterbleek-Zuiderbleek.

Wens
De wens om de veiligheid van de schoolkinderen aan te pakken kwam nadrukkelijk naar voren tijdens bijeenkomsten met ouder en omwonenden van de nieuwe school.

De werkzaamheden starten eind januari en duren naar verwachting een week.