Man (27) uit Goor verwondt agent bij vluchtpoging in Lochem

0
Foto ter illustratie (bron: rgbstock.com)

LOCHEM – Een 27-jarige man uit Goor is woensdag aangehouden nadat hij dinsdag tijdens een controle wilde vluchten en daarbij een agent verwondde. Hij meldde zichzelf bij het politiebureau in zijn woonplaats. Hij zit vast. Dit heeft de politie vrijdag bekend gemaakt.

De agenten hielden de man dinsdag staande op de Barchemseweg. Hij reed met hoge snelheid in de bebouwde kom. Bij een alcoholtest blies hij A/G, hetgeen betekent dat een nieuwe ademanalyse moet plaatsvinden op het politiebureau.

Botsing

Toen hem dit te verstaan werd gegeven maakte de Gorenaar aanstalten om weg te rijden. Een van de agenten probeerde dit de voorkomen door de autosleutel af te nemen. Het lukte de verdachte toch nog om weg te rijden. Daarbij sleurde hij de agent enkele meters mee en botste hij tegen de politieauto. De agent raakte lichtgewond.

Aanhouding

De bestuurder ging er vandoor. Omdat de politieauto flink beschadigd raakte, kon de achtervolging niet worden ingezet. De aanhouding vond pas woensdag plaats nadat de man zichzelf had gemeld bij het politiebureau in Goor.

De Verkeer Ongevallen Analyse (VOA) heeft op de plek van de aanrijding onderzoek gedaan. De betrokken agent heeft aangifte gedaan.