Appelbomen van MmL voor Lochemse scholen

0
Die staat. Leerlingen van de Propschool en de Prins Hendrikschool planten een appelboom onder toeziend oog van leden van MmL en de juf (foto: LochemsNieuws)

LOCHEM – Meedenken met Lochem (MmL) plant momenteel appelbomen bij scholen in de gemeente. Woensdag kregen de Prins Hendrikschool en de Propschool elk hun eigen boom. Op het schoolplein prijken nu jonge Elstar-boompjes. Andere scholen kunnen zich aanmelden voor hun eigen exemplaar.

Bertus Karssenberg van MmL vertelt dat er eerder al appelbomen werden geplant bij scholen en Harfsen en Epse. Hij zegt: “Het is belangrijk dat kinderen weten waar fruit vandaan komt. Zo’n appelboom op het schoolplein leent zich projecten over planten, fruit, bloemetjes en bijtjes. Over biodiversiteit dus.”

Jong geleerd

Onder het motto ‘jong geleerd, oud gedaan’ is het de bedoeling dat de kinderen spelenderwijs in aanraking komen met natuur. Letterlijk ook, want de bomen staan op het schoolplein.

Aanmelden

Scholen in de gemeente die ook een appelboom van MmL willen moeten dat zelf even aangeven bij de partij, dan wordt een afspraak gemaakt voor het aanplanten. Stuur hiervoor een mail naar: MmLochem@gmail.com