Veel muzikanten bij herdenking Rini Swinkels

0
Rini Swinkels (1964-2018) (eigen foto / PR)

LOCHEM/BARCHEM – Zo’n 50 muzikanten herdenken zaterdag (31/3) de begin deze maand overleden Lochemse trompettist Rini Swinkels. Dit gebeurt tijdens een speciaal concert dat om 15.00 uur begint in de zaal van De Heksenlaak in Barchem. De zaal is vanaf 14.30 uur open.

Collega’s
Onder de muzikale vrienden die zich aanmeldden voor de herdenking zijn Swinkels’ collega-trompettisten Jelle Schouten, Pascal Haverkate en Jan Wessels. Maar ook zijn Lochemse vrienden Joost Hagen (trompettist en neef van Rini), Sander Zweerink (trompettist) en Hermie Timmerije (saxofoon) spelen mee. De laatste drie zijn de organisatoren van het herdenkingsconcert.

Presentator
Het geheel staat onder leiding van Bennie Waanders die optreedt als presentator. Hem kennen Lochemers weliicht nog als auteur van het boek over de vorig jaar overleden Ap(pie) Daalmeijer. Waanders speelde onder meer in de Big Barchem Band samen met Rini Swinkels.

Op het programma staan stukken die door Rini Swinkels werden gecomponeerd of gearrangeerd.

Wie foto’s of anekdote’s van/over Rini heeft wordt verzocht deze zaterdag mee te nemen zodat deze kunnen worden toegevoegd aan het herdenkingsboek.

Lees HIER een eerder bericht over het overlijden van Rini Swinkels.

Hieronder een opname van VPRO’s Vrije Geluiden met onder meer Rini Swinkels op trompet: