Veel media-aandacht voor kapsalons in het nauw

0
De opnames van Allemaal1.tv met de kapsters (foto: LochemsNieuws)

LOCHEM/LAREN/HARFSEN – De hele regionale pers en zelfs Hart van Nederland dromde woensdagmiddag samen bij de Schouwburg Lochem. Daar stonden drie lege kappersstoelen symbool voor even zovele kapsalons uit de gemeente Lochem die moeilijke tijden doormaken. De entourage was opgezet voor de uitzending van Allemaal.tv die vanaf donderdagavond 18.30 uur is te zien via het gelijknamige YouTube-kanaal.

De kapsalons Figaro uit Lochem. Lamar uit Laren en Gea uit Harfsen sloegen de handen ineen om aandacht te vragen voor hun zaak. Ze willen niets liever dan weer aan de slag. Omdat de coronasteun op zich laat wachten of helemaal niet komt gaat het niet goed met de ondernemers. Ze teren in op spaargeld dat voor heel andere doelen, zoals de pensioenvoorziening, is bestemd.

Steun

De steun die er in de eerste lockdown kwam moest deels weer worden terugbetaald omdat er in de zomer weer gewerkt kon worden. Toen probeerden veel salons meer uren te maken om zoveel mogelijk klanten te bedienen en om de geleden schade enigszins in te halen. In de lockdown die nu al twee maanden duurt is de schade nog groter en de steun onzeker.

Snel weer open

De drie kapsters verspreidden woensdag een persbericht van hun brancheorganisatie ANKO. Kapsalon zouden veilig en verantwoord weer open kunnen. En een goed kapsel draagt volgens de kappers bij aan het welzijn van mensen. Ze wijzen ook naar voorbeelden in de buurlanden Duitsland in België. In België zijn ze al open en in Duitsland mogen ze per 1 maart weer aan het werk. In Nederland duren de huidige maatregelen zeker nog tot en met 2 maart.

De uitzending van Allemaal1.tv met daarin de kapsters is donderdag vanaf 18.30 uur te zien.

Ook Hart van Nederland van SBS was erbij (foto: LochemsNieuws)