Vanaf nu ‘mail & collect’ bij 2Switch-winkels

0
Interieur van de Lochemse kringloopwinkel. (archieffoto: LochemsNiews)

LOCHEM/ZUTPHEN – Vanaf maandag 15 februari is het mogelijk om producten per mail te bestellen bij de 2Switch kringloopwinkels. Dit zogeheten ‘mail & collect’ is een variant op ‘click & collect’ dat sinds 9 februari is toegestaan in de detailhandel. In een mail wordt een zo concreet mogelijke omschrijving gegeven van wat men zoekt en vervolgens gaat 2Switch op zoek naar een artikel dat bij de omschrijving past. Er volgt dan een retourmail met foto’s.

Voor de kringloopwinkels van 2Switch is het lastig om een webshop in te richten. Dit heeft te maken met het sterk wisselende aanbod en de kosten van een het opzetten van een webshop. Er zijn echter veel mensen afhankelijk van de kringloopwinkel. Mensen die het zich niet kunnen veroorloven om online nieuwe producten te bestellen. Maar ook mensen die voor duurzaam kiezen en daarom graag tweedehands kopen.

Afhalen

Als een artikel is gevonden en de klant akkoord gaat met de koop, wordt een afspraak gemaakt om de bestelling op te halen bij de winkel. De klant ontvangt een bevestigingsmail met het tijdslot en alle praktische informatie om de bestelling veilig op te halen. Bij het ophalen kan betaald worden.

Klik HIER voor de voorwaarden (link naar website 2Switch)