Jumbo Lochem verkoopt vanaf nu de Babbelaer-box

0
Vlnr: Jumbo-filiaalmanager Anne Cents, chef Rob Korenblek van de Babbelaer en assistent-filliaalmanager Kelly van Klompenburg van Jumbo (Foto: LochemsNieuws)

LOCHEM – Jumbo supermarkt en restaurant de Babbelaer in Lochem hebben de handen ineen geslagen. Van donderdag tot en met zondag ligt de Babbelaer-box bij Jumbo in de koeling. Zo wordt ‘thuis uit eten’ wel heel gemakkelijk. De klant kan kiezen uit vier varianten van de box, inclusief een vega-variant.

Filiaalmanager Anne Cents van Jumbo Lochem zegt: “Veel ondernemers hebben het moeilijk tijdens deze coronacrisis. Voor onze branche geldt het tegendeel. We willen daarom graag wat terug doen voor ondernemers die het moeilijker hebben. Bij een ander filiaal van Jumbo zag ik het concept dat we hier nu met de Babbelaer gaan uitrollen. De boxen krijgen een prominente plek in de winkel. De klanten kunnen ze bijna niet missen.”

Steun

Samen met Rob Korenblek van het restaurant en met zijn assistent-manager Kelly van Klompenburg werkte Cents het idee verder uit. Korenblek is er blij mee. “Alles helpt in deze lastige tijden. Ik krijg trouwens heel veel hartverwarmende steun. Ik word er soms zelfs een beetje emotioneel van”, zo bekent hij.

Bezoekers van de Babbelaer kennen wel de kleine gerechtjes die daar onder de naam Babbelaertjes worden geserveerd. In de boxen zijn daarvan allerlei varianten te vinden. Na opwarming staat er dus een gezellige tafel vol met gerechtjes. En, alle boxen bieden ruim voldoende voor twee personen. De prijs bedraagt 32,50 euro.

Beleving

Elke twee dagen wisselt het aanbod. Anne Cents zegt: “We brengen zo de beleving van uit eten bij de mensen thuis. En we doen dit echt vanuit het idee dat we iets teug willen doen.” Kelly van Klompenburg voegt eraan toe: “Natuurlijk is het meegenomen als onze klant naast een Babbelaer-box nog een flesje wijn of een stokbroodje koopt, maar daar is het ons niet om te doen.”

Rob Korenblek haalt naar eigen zeggen best een aardige omzet uit afhaalmaaltijden maar hij kan niet wachten tot het restaurant weer open mag. “Je moet de sfeer beleven om echt te kunnen genieten. Mijn medewerkers missen het ook enorm om het de gasten naar de zin te maken. Hopelijk kan het snel weer”, zo zegt hij.

Kijk ook op de Facebook-pagina’s van Jumbo en de Babbelaer.