Vanaf maandag alleen nog bloedprikken in ziekenhuis

0
Foto ter illustratie (bron: pixabay.com)

LOCHEM/GORSSEL – Met ingang van maandag (23/3) worden alle prikposten van de Gelre Ziekenhuizen gesloten. Bloedprikken kan dan alleen nog in de ziekenhuizen in Zutphen en Apeldoorn. Voor Lochem verandert daardoor overigens weinig want het prikpunt in de polikliniek was al sinds woensdag gesloten.

Ook het Deventer Ziekenhuis heeft beperkende maatregelen getroffen. Bij ‘t Trefpunt in Gorssel wordt alleen geprikt in geval van een medische noodzaak of spoed. Dit wordt beoordeeld door de behandelend arts of verloskundige. Als een controle-afspraak bij uw huisarts of specialist is verplaatst, dan wordt de bloedafname ook naar een later tijdstip te verplaatst.

Polikliniek Lochem

De polikliniek bevindt zich in Lochem in verpleeg- en verzorgingscentrum De Hoge Weide. Dat was aanleiding om de hele polikliniek te sluiten, inclusief de prikpost.

Op de Facebookpagina van LochemsNieuws spreken mensen hun zorg uit over hoe het moet met ouderen met trombose(dreiging). De trombosedienst bezoekt mensen die niet mobiel zijn vaak thuis. Voor zo ver bekend is dit nu niet anders.