Minister kan vragen over Gelre Zutphen nog niet beantwoorden

0
Beeld van de demonstratie bij Gelre Zutphen (foto: LochemsNieuws)

ZUTPHEN/LOCHEM – Minister Ernst Kuipers heeft meer tijd nodig om Kamervragen te beantwoorden over de dreigende sluiting van de kraamafdeling en afschaling van de spoedeisende hulp. Dat heeft hij de indieners van vagen laten weten.

Er zijn Kamervragen gesteld door verschillende partijen. CDA-lid Joba van den Berg was de eerste. Ook Julian Bushoff (PvdA) en Maarten Hijink (SP) stelden vragen aan de minister. Naast vragen over de (on)wenselijkheid van de forse ingrepen door de raad van bestuur van Gelre ziekenhuizen. Daarnaast werden vragen gesteld over de gevolgen voor de aanrijtijden van ambulances. Sommige politieke partijen willen dat Kuipers ingrijpt om de negatieve gevolgen voor de zorg in de regio te voorkomen.

Afstemming

De minister kan de vragen niet binnen de gebruikelijke termijn beantwoorden. Letterlijk staat in de verklaring van Kuipers: ‘De reden van het uitstel is dat afstemming ten behoeve van de beantwoording meer tijd vergt. Ik zal u zo spoedig mogelijk de antwoorden op de Kamervragen doen toekomen.’

Lees HIER een bericht over de ontwikkelingen rond Gelre Zutphen.