Twee jonge Lochemse accordeonisten naar Europees Muziekfestival

0
Het Nederlands Jeugd Accordeon Orkest (NJAO) tijdens een repetitie. Vooraan zitten Sharon Boot en Sjoerd Zwaan uit Lochem (eigen foto)

LOCHEM/NEERPELT – Sharon Boot en Sjoerd Zwaan, twee leden van de Lochemse accordeonvereniging Concordia, doen komend weekend met het Nederlands Jeugd Accordeon Orkest (NJAO) mee aan het Europees Muziekfestival Jeugd (EMJ) in het Belgische Neerpelt. Zondag moeten ze de jury van de 67e editie van dit festival overtuigen van hun kunnen.

Aan het festival nemen orkesten en ensembles uit 29 landen deel. Het NJAO is een orkest voor jonge accordeonisten in de leeftijd van 12 tot 26 jaar. Accordeonvereniging Concordia uit Lochem is een echte ‘hofleverancier’ voor dit orkest. Jessica Klein Nulent en Tijs Groot Wesseldijk zijn net gestopt en ook in het verleden maakten jonge leden van Concordia deel uit van het orkest.

Prijzen

Een aantal jaar geleden heeft het orkest al prijzen gewonnen op dit festival, zoals drie eerste prijzen Cum Laude in 2003, 2007 en 2015, plus een eerste prijs Summa Cum Laude in 2011. Ook dit keer hopen de accordeonisten onder leiding van dirigent Jorind Josemans weer een mooi resultaat te halen.

Zondagmiddag gaan alle deelnemers traditiegetrouw in parade door de straten van Neerpelt, waarna de prijsuitreiking volgt.