Accordeonconcert rond twee jubilea in Larense kerk

0
Het Nederlands Jeugd Accordeon Orkest (NJAO) (Foto: PR)

LAREN/LOCHEM – Onder de titel ‘Samen 100 jaar’ vindt op zondag 17 december een bijzonder accordeonconcert plaats in de kerk annex kulturhus in Laren. Het Nederlands Jeugd Accordeon Orkest (NJAO) bestaat 25 jaar en Zweverink Muziek uit Lochem precies 75 jaar. De link tussen deze twee ‘instituten’ is dat in de loop der jaren veel leerlingen en leden van jeugdorkesten onder leiding van Dinie Zweverink doorstroomden naar het NJAO.

Het initiatief van het gezamenlijke concert kwam van dirigent Jorind Josemans van het NJAO. Hij benaderde Dinie Zweverink om samen een play-in en een concert te organiseren. Die play-in wordt in de ochtend van 17 december gehouden. Zo’n 50 accordeonisten uit het hele land hebben zich hiervoor al opgegeven. Zij studeren dan, samen met het NJAO, een aantal muziekstukken in.

Finale

Dinie Zweverink is al een aantal zondagen met een speciaal jubileumorkest een eigen programma aan het instuderen. Daaronder ‘White Christmas’ en ‘Conquest of Paradise’. Het concert begint om 15.00 uur in de Kerk-Kulturhus in Laren. Het publiek hoort en ziet dan optredens door het NJAO, het NJAO met de play-in-deelnemers, het jubileumorkest en tot slot spelen ze allen samen. Die finale met circa 100 accordeonisten belooft spectaculair te worden. Op het programma staat muziek van Astor Piazzolla, Karl Jenkins, Vangelis, J.S. Bach, Whitney Housten en anderen.

Tickets zijn te bestellen via Zweverink Muziek (0573-251704) en kosten 10 euro per stuk, inclusief koffie of thee.