Trapveldje Dillenburg na upgrade hopelijk poepvrij [fotogalerij]

0
De 11-jarige Noah opende samen met burgemeester Sebastiaan van 't Erve het trapveldje aan de Dillenburg (foto: LochemsNieuws)

LOCHEM – Op een van de grasveldjes tussen de rijtjeswoningen aan de Dillenburg is vrijdagmiddag een trapveldje officieel in gebruik genomen. Daar werd al veel gevoetbald, maar hondenpoep maakte dat er niet leuker op. De 11-jarige Noah schreef burgemeester Sebastiaan van ‘t Erve om het aan te kaarten.

Één klein doeltje stond al op het veld. Noah vroeg om een twee doel en een hek aan de kant van de openbare weg. Daardoor zou het volgens hem voor iedereen duidelijker worden dat er op het gras gevoetbald wordt. De hoop is dat  zo ook de bezitters van viervoeters – die ten onrechte de poep niet opruimen – tot inkeer komen.

Lees verder onder de fotogalerij…

 

Drollen
Onderdeel van de officiële ingebruikname was het opruimen van de ook nu nog alom aanwezig drollen. De burgemeester, Noah en andere buurkinderen gingen met poepzakjes aan de slag. Het werd hen gemakkelijk gemaakt, want de poep was met opvallende paarse spuitverf gemarkeerd.

Opening
Daarna trokken de burgemeester en Noah een grote strik van het nieuwe hek. Daarmee was het veldje officieel geopend. Daarna moest uiteraard nog een potje worden gevoetbald. Doelman Gert-Jan Kuiper van het eerste van Sportclub Lochem verdedigde het ene doel, Sebastiaan van ‘t Erve de andere. Kuiper kreeg het meeste werk maar de keeper is zo groot en breed dat er haast geen doorkomen aan was.