Transformatie VVV Lochem tot inspiratiepunt is begonnen

0

LOCHEM – De verbouwing van de VVV Lochem tot inspiratiepunt is begonnen. Alles is erop gericht om de deuren rond Pasen te openen voor het publiek. De plek blijft hetzelfde, maar het onderkomen in het oude stadshuis wordt twee keer zo groot.

De video boven dit bericht laat een soortgelijk inspiratiecentrum in Winterswijk. Dat was de eerste in de Achterhoek

De VVV Lochem werkt samen met Stichting Achterhoek Toerisme (STAT) al een tijdje aan de voorbereiding voor het inspiratiepunt voor inwoners en toeristen. Beleving en inspiratie staan centraal. Op een interactieve manier beleven bezoekers wat er in de gemeente en de Achterhoek is te beleven. Met dit innovatieve concept kan de VVV het gastheerschap nog beter uitdragen, zo is de verwachting.

Verleiden

Wethouder Eric-Jan de Haan: “De gedachte achter het inspiratiepunt is dat we bezoekers verleiden om de mooiste plekken in de gemeente bezoeken. We hopen dat ze daardoor langer blijven, vaker terugkomen en hun ervaringen delen met familie, vrienden en bekenden. Zo zetten we de gemeente Lochem steeds meer op de kaart!”

Recreatie en toerisme zijn vanouds belangrijke economische pijlers in de gemeente Lochem. Het streven is om oude tijden te laten herleven doen herleven op een manier die past bij de wensen en eisen van deze tijd. Recreatie en toerisme is een van de speerpunten van het zittende college. De gemeente helpt dan ook bij de realisatie van het nieuwe inspiratiepunt. Dit gebeurt door een bijdrage in de kosten voor de inrichting en aan het
toekomstbestendig maken van het pand aan de Markt 2.

Achterhoek

Onder leiding van STAT wordt ook in een aantal andere gemeenten in de Achterhoek aan vergelijkbare inspiratiepunten gewerkt. De exacte inhoud verschilt per gemeente. De eerste inspiratiepunten zijn kortgeleden geopend. Hieronder twee links naar rondleidingen door de inspiratiepunten van Groenlo en Winterswijk.

Meer informatie over Winterswijk l(ink naar externe website)

Meer informatie over Groenlo (link naar Facebook)