Toko Lezat aan de Nieuwstad verdient het ontdekt te worden

0
Deze vriendelijke dame is vaak te vinden in de nieuwe Lochemse toko (eigen foto)

LOCHEM – De Duitsers noemen het een ‘geheimtipp’. Toko Lezat aan de Nieuwstad 10 is zo’n plek die erop wacht om ontdekt te worden. De toko met veel Indonesische afhaalgerechten is al sinds eind april geopend maar kan nog wel wat meer bekendheid gebruiken in Lochem en omstreken. De meeste klanten zijn positief en hopen dat de nieuwe aanwinst een blijvertje zal blijken te zijn.

Filiaal
Toko Lezat is van de familie Tjandranegara dat al sinds 1995 soortgelijke zaken in Bussum en Huizen bezit. De toko zit wat verscholen aan de Nieuwstad maar biedt ondanks de geringe afmeting een flink assortiment gerechten en hapjes. Die worden met een glimlach en veel vriendelijkheid gepresenteerd.

Eigen keuken
De gerechten worden in eigen keuken in Bussum vers bereid en dagelijks gekoeld naar Lochem vervoerd. ,,De rit duurt een uur en tien minuten… als er geen file staat”, zo meldt de goedlachse verkoopster. En echt alles wordt zelf gemaakt, tot aan de seroendeng en de atjar toe.

Keuze
De klant kan kiezen uit vlees, vis en (veel) vegetarische gerechten. Een hele maaltijd samenstelling kan vanaf 7,95. Een uitgebreide rames met 3 soorten vlees, 2 soorten groenten, een ei en atjar kost 11,50 euro en is meer dan ruim voldoende voor 1 persoon. Wie uitgebreid Indonesisch wil eten kan kiezen voor een rijsttafel voor 2 personen.

Lezat, dat overigens ‘verrukkelijk’ betekent, verzorgt ook de catering voor particulieren en bedrijven. Dit is beschikbaar voor alle gelegenheden vanaf 15 personen.

Info:
Toko Lezat
Nieuwstad 10 Lochem
tel. 0573 459901
website: tokolezat-lochem.nl
Facebook: www.facebook.com/pg/tokolezatlochem
Openingstijden:
zondag + maandag: gesloten
dinsdag t/m vrijdag: 14.00 – 20.00 uur
zaterdag: 12.00 – 19.00 uur