Terrassen mogen ruimer opgezet worden zonder kosten

0
Foto ter illustratie (bron: freepik.com)

LOCHEM/GORSSEL – Zodra de terrassen weer op mogen kunnen ze ruimer worden opgezet, ook als daar (meer) gemeentegrond voor nodig is. Hiervoor worden geen kosten in rekening gebracht door de gemeente. En ook de reguliere kosten voor terrassen op gemeentegrond worden dit jaar niet geïnd. 

Dit heeft het Lochemse college van B&W besloten. Vorig jaar werd al eenzelfde besluit genomen om de horeca te ontzien. De ruimere opzet van de terrassen dient twee doelen. Enerzijds kan zo de onderlinge afstand tussen tafels en stoelen worden vergroot en bovendien kan door meer bezoekers meer omzet worden behaald door de geplaagde sector.

Tijdelijk

In 2020 hebben 12 horecaondernemers in de gemeente Lochem een tijdelijke uitbreiding van hun terrasvergunning aangevraagd. Drie ondernemers mochten een groter terras op eigen grond plaatsen en negen gemeentegrond. De gemeente verwacht dat deze horecabedrijven ook nu gebruik willen maken van de verruiming. Maar ook anderen kunnen zich hiervoor melden.

Kosten

Het niet in rekening brengen van de tijdelijke extra ruimte voor terrassen op gemeentegrond kostte de gemeente vorig jaar 1220,87 euro. Daarbij kwam een bedrag van 7850 euro van niet geïnde reguliere huur. In totaal ging het in 2020 om 23 ondernemers en 1656 vierkante meter terras. De extra toegestane ruimte bedroeg 372 vierkante meter.