Jansstheater presenteert ‘Loop naar de maan’

0

LOCHEM – Komend weekeinde (22 en 23 juni) zijn in de schouwburg 2 voorstellingen te zien van ‘Loop naar de maan’. Deze musicaltheatervoorstelling wordt opgevoerd door Jansstheater. Te zien op zaterdagavond en zondagmiddag.

Ontstaan

Het idee van verwensingenland komt uit het kinderboek ‘Stranders’. Het verhaal is zelfverzonnen en omdat alle groepen een onderdeel moeten verzorgen is de fantasie-la behoorlijk opengetrokken.

Afwisselend

,,Het is een afwisselend theaterprogramma, niet alleen door het bieden van zowel zang, dans en spel, maar ook door de verschillende leeftijden en speelstijlen”, vertelt Elly Janssen. De artiesten bestaan uit kinderen vanaf 8 jaar, jongeren en volwassenen die musical-theater lessen volgen en ook de ouderen van de theaterwerkplaats doen dit jaar mee. De jongste artiest is 8 en de oudste 88 jaar.

Verhaal

Minou, een veelbelovend aankomende ster, raakt ongewenst zwanger van Sjors de clubeigenaar van Club Bayda waar ze stageloopt. Als Sjors haar probeert af te kopen en haar chanteert met het vernietigen van haar carrière, besluit Minou het kind toch te houden en Kat wordt geboren. Samen met haar moeder Katharina zorgt Minou voor Kat.

Verwensingen

Kat is opstandig en als ze boos wordt, verwenst ze mensen. Als ze haar moeder verwenst, gebeurt er iets raars. Haar verwensing komt uit en ze krijgt een nieuwe moeder. Heeft de geheimzinnige mister Magic hier iets mee te maken? Om haar moeder terug te krijgen, brengt Mr. Magic Kat onder hypnose en dan komt Kat in de vreemde wereld van verwensingen. In dit vreemde land moet ze opdrachten uitvoeren en wordt ze geconfronteerd met haar eigen gedrag.

Traditie

Het is alweer de zevende musicaltheatervoorstelling die het Jansstheater brengt in de Lochemse Schouwburg en begint dus een traditie te worden. Na: Stella by Starlight, Studentenhaver, Mary, Midzomernachtsdroom, Hartenklop, Pension de Zonnehoek, volgt nu de voorstelling “Loop naar de maan”.

Entreekaarten zijn via de website www.jansstheater.nl te bestellen. De voorstelling van zaterdagavond begint om 20.00 uur. Op zondag is de aanvangstijd 15.00 uur.

De voorstelling is mede mogelijk gemaakt door: diverse bedrijven, gemeente Lochem, Stichting Lochems Steunfonds, Schouwburg Lochem en de Stichting Janssmaatje.