Jansstheater: 4 keer Pension de Zonnehoek in de schouwburg

0
Leerlingen van 7/tm 9 jaar van Jansstheater spelen de grotbewoners. (foto: Tetske Rouweler)

LOCHEM – Jansstheater presenteert op de zaterdagen 10 en 17 en zondagen 11 en 18 juni de musicaltheatervoorstelling ‘Pension de Zonnehoek’ in de Schouwburg Lochem. De deelnemende artiesten zijn tussen 4 en 75 jaar oud. 

Het is al de zesde musicaltheatervoorstelling die Jansstheater op de planken van de schouwburg brengt. Eerdere titels waren: ‘Stella by Starlight’, ‘Studentenhaver’, ‘Mary’, ‘Midzomernachtsdroom’ en ‘Hartenklop’. 

Elly Janssen (r) en Nini Derlagen. (foto: PR)

Pension de Zonnehoek
Het verhaal van Pension de Zonnehoek ontstond tijdens een brainstormsessie met de vaste schrijfster Nini Derlagen. ,,Als Nini en ik bij elkaar gaan zitten en onze fantasie het werk laten doen, komt er altijd een verhaal uit”, vertelt Elly Janssen van Jansstheater. ,,Er ontstaat een bijzondere wisselwerking, waarbij we allebei aan een half woord genoeg hebben en geen rem zetten op onze verbeelding. Zo ontstaan er personages, verhaallijnen, en verbazen we onszelf over wat we bij elkaar hebben verzonnen.”

Alle leeftijden
Alle groepen van het Jansstheater moeten hun eigen kleine verhaal kunnen vertellen in de voorstelling, dat wordt verweven in het complete verhaal. ,,In deze voorstelling doen voor het eerst ook onze kleuters mee. De leeftijden van artiesten ligt nu tussen 4 en 75 jaar”, aldus Elly Janssen.

Verhaal
Een oudere gast, Loek Tukkebjork genaamd, komt met een geheimzinnige koffer naar Pension de Zonnehoek. Wat zit er in die koffer? Een blik in de koffer leidt het publiek naar avonturen met zeemeerminnen, indianen, piraten, grotbewoners en de Hamerman. Waarom doet oma Bep ineens zo raar? Is Pension de Zonnehoek nog te redden van een faillissement? Komt Louise het grote geheim van oma Bep te weten? Een muziektheatervoorstelling voor en door jong en oud, met een mix van realisme en fantasie.

Info
Entreekaarten zijn via de website www.jansstheater.nl te bestellen of te koop aan de kassa voorafgaande aan de voorstelling. Dankzij de sponsoring van veel bedrijven, de verlaging van de kosten die de Schouwburg in rekening brengt en de steun van Stichting Janssmaatje was het mogelijk de entreeprijs te verlagen.