Kaartverkoop nieuw concert Normaal in Lochem start vrijdag

0
(bron: Mojo/Normaal.nl)

LOCHEM/BARCHEM – Normaal vervolgt ook in 2023 de traditie om op Hemelvaartsdag in Lochem ‘olderwets te høken’. De dan 48-jarige band laat zich vergezellen door Miss Montreal, Rowwen Hèze en Tim Knol & Blue Grass Boogiemen. De kaartverkoop voor het evenement op donderdag 18 mei start komende vrijdag (28/10) al.

Ook dit keer is het Tractorpullingterrein aan de Brinkerinkweg, tussen Lochem en Barchem, de plaats van handeling. Daar is plek voor zo’n 20.000 mensen. Bennie Jolink en de bandleden Willem Terhorst, Ferdi Joly, Timo Kelder, Roel Spanjers, Joppe Bestevaar en Peter Delannoye zijn dan van de partij. Op de eigen website (normaal.nl) laat Bennie Jolink weten: “We hebben er ongeleuflijk veel zin an!”

Dialect

Het verhaal is bekend: De band gaf het eerste grote optreden tijdens de Popmeeting in Lochem. Dat is in 1975. Op dat moment was het Achterhoekse dialect nog niet de ‘voertaal’ in de teksten van Normaal. Jolink vertelt altijd graag dat de schokgolf die door het publiek ging bij de eerste regels van ‘Drieteri-je Blues’ hem deden beseffen dat het die kant op moest. Twee jaar later volgde de eerste hit ‘Oerend Hard’ en sindsdien is Normaal niet meer weg te denken uit de Nederlandse muziekscene. Boeren werd dankzij Normaal een geuzennaam.

Succes en erkenning was er, zeker ook in de afgelopen jaren. De Edison Oeuvreprijs en de prestigieuze Buma Lifetime Achievement Award vielen de band ten deel. In 2015 maakte de VPRO de documentaire ‘Ja, dat was høken, 40 jaar Normaal’. In 2018 werd in Hummelo een standbeeld onthuld, vlak bij het geboortehuis van Bennie Jolink. Recent verscheen een nieuwe verzamel-LP: ‘Ojadahits’, met klassiekers als ‘Oerend hard’, ‘Deurdonderen’, ‘Doe Effen Normaal’ en ‘Ik Kom Altied Weer Terug’.

Kaartverkoop

Donderdag 18 mei 2023: Tractorpulling terrein Brinkerinkweg in Lochem
Aanvang: 15:00 uur | Entree: €58,80 (incl. servicekosten)

De kaartverkoop voor het concert start vrijdag 28 oktober om 11:00 uur via www.ticketmaster.nl.