Stroopwafelactie scouting Witte Wieven op 11+12 september

0
Leden van scouting de Witte Wieven verkopen stroopwafels (eigen foto)

LOCHEM – Scouting de Witter Wieven houdt op vrijdag 11 en zaterdag 12 september weer de jaarlijkse stroopwafelactie. De leden gaan dan langs de deuren om de lekkernijen aan de man/vrouw te brengen. Wie zich wil verzekeren van vers gebakken stroopwafels kan ze ook afhalen bij het verzamelpunt van de scouts aan de Tramstraat 59.

Op vrijdag gaan de leden van de Witte Wieven op pad vanaf 16.00 uur. Zaterdag wordt begonnen om 9.45 uur. De stroopwafels worden verkocht per pakje van 2,50 euro en zijn volgens de makers van bakkerskwaliteit. Houd er rekening mee dat er contant moet worden betaald en bij voorkeur met gepast geld. Pinnen is niet mogelijk.

Opbrengst

Vijftig procent van de opbrengst komt ten goede aan de scoutinggroep. De Witte Wieven gebruiken het geld voor leuke opkomsten en nieuwe materialen. In deze coronatijd kan de scoutinggroep de opbrengst extra goed gebruiken. Door de lockdown en andere maatregelen vielen andere inkomsten weg, waaronder de verhuur van de accommodatie voor school- en scoutingkampen.