Dramatisch ongeval zorgt voor verslagenheid [update]

0
Foto ter illustratie (bron: pixabay.nl)

NETTELHORST/LOCHEM – Een dramatisch ongeval bij Gelselaar heeft twee jongeren uit de gemeente het leven gekost. Drie anderen raakten gewond. Het ongeluk gebeurde van woensdag op donderdag op de Gelselaarseweg, nog net in de gemeente Hof van Twente. Een 19-jarige vrouw kwam daarbij vrijwel onmiddellijk om het leven. In de loop van donderdag maakte de politie Overijssel bekend dat ook een 15-jarige jongeman aan zijn verwondingen is bezweken.

Het betrof een eenzijdig ongeval. De auto met de vijf inzittenden is om nog onduidelijke reden tegen een boom gereden. Er waren geen andere voertuigen betrokken bij het ongeluk. Bij de plek van het ongeluk landde een traumahelikopter om bijstand te verlenen. Al snel wed duidelijk dat voor de 19-jarige vrouw elke hulp te laat kwam. De overige vier inzittenden van de auto, een Mini, zijn naar het ziekenhuis vervoerd. Daar overleed in de loop van de dag de 15-jarige jongen.

Verslagenheid

In Nettelhorst en in de familie- en vriendenkring van de slachtoffers is de verslagenheid groot, zo lieten ingewijden LochemsNieuws donderdagavond weten. Voor de Vereniging Contact Barchem, dat activiteiten organiseert voor Barchem, Zwiep en Nettelhorst, zijn de dramatische gebeurtenissen aanleiding om geplande activiteiten van de komende dagen te schrappen. De muziekbingo op vrijdagavond en de zeskamp voor de jeugd op zaterdag gaan niet door.

Voetbalclubs staken activiteiten

Sportclub Lochem en Witkampers Laren hebben elk een spelend lid verloren. De clubs hebben de komende dagen alle trainingen en wedstrijden afgelast. Het 19-jarige slachtoffer was lid van Witkampers en de 15-jarige van Sportclub Lochem. Deze laatste club biedt zaterdag van 13.00 tot 15.00 uur gelegenheid tot herdenking van de jonge speler. Ook kunnen leden die daar behoefte aan hebben een bericht voor de familie achterlaten. Lees HIER het bericht op de website van Sportclub Lochem.