Scouting Witte Wieven vierde geboortedag Baden Powell

0
Een plechtig moment bij scoutinggroep de Witte Wieven: de installatie van jonge scouts. (eigen foto)

LOCHEM – Scoutinggroep de Witte Wieven vierde zaterdag (15/2) de geboortedag van Lord Robert Baden Powell. De oprichter van scouting werd geboren op 22 februari 1857 geboren in Londen. 

Bij de Witte Wieven werd de dag aangegrepen om kinderen te installeren en over te vliegen. Met installeren verdienen kinderen hun das, nadat ze een belofte uitspreken. Dat is een plechtig moment. De kinderen waar het om gaat hebben bewezen dat ze de das verdienen.

Drempel

In een persbericht legt de leiding van de scoutinggroep uit dat er ook weer niet te zwaar over moet denken omdat scouting de drempel niet al te hoog legt. ‘Je hoeft niet overal goed in te zijn want doordat elk kind ergens wel een talent in heeft help je elkaar en maken we er samen een leuke, uitdagende en gezellige opkomst van’, zo is te lezen.

Overvliegen

Daarnaast vlogen er kinderen over van de ene leeftijd-speltak naar de volgende. Dit jaar
vlogen er in totaal 12 kinderen over. Dat gebeurt altijd op een ludieke manier. Deze keer
werden ze allemaal verkleed als vogels en moesten ze een baan afleggen met allemaal
hindernissen. Hierbij mochten de achterblijvers hen nog een beetje plagen door ze bijvoorbeeld te bekogelen met zachte balletjes. Aan de andere kant van de stormbaan werden ze welkom geheten door hun nieuwe speltakgenoten.

Als afsluiting van de feestelijke dag heeft de Witte Wievengroep samen met alle ouders een
heerlijk stamppottenbuffet genuttigd in het clubhuis aan de Vordenseweg.

Een jong lid van scouting de Witte Wieven legt de belofte af. (eigen foto)

Robert Baden-Powell

Robert Stephenson Smyth Baden-Powell ( Londen, 22 februari 1857 – Nyeri, 8 januari 1941) was een luitenant-generaal in het Britse leger, schrijver en de grondlegger van scouting, dat in Nederland “de padvinderij” werd genoemd. Nadat hij de Charterhouse School beëindigde, diende Baden-Powell van 1876 tot 1910 in het Britse leger in India en Afrika.