Stem tot zaterdag op kunstwerk Oocon-silo in Lochem [video]

0
Een close-up van de schildering (foto: LochemsNieuws)

LOCHEM – De gigantische muurschildering op de silo van Oocon aan de Goorseweg in Lochem is genomineerd voor de verkiezing van het favoriete buitenkunstwerk in Oost-Nederland. Stemmen kan nog tot zaterdagochtend (30 juli). Het kunstwerk van Miel Krutzmann gaat in de tussenstand fier aan kop. De einduitslag wordt zondag bekend gemaakt in de uitzending van ‘De Ochtend van 4’ (Radio 4, 8.45 uur).

STEM NU METEEN HIER… 

De verkiezing van het favoriete kunstwerk in de openbaren ruimte wordt in vier delen gehouden. De regio’s West en Noord kwamen al aan bod. Deze week is het de beurt aan Oost-Nederland. Het kunstwerk ‘Verbonden’ van Miel Krutzmann moet het onder meer opnemen tegen het beeld ‘Dijk van een Wijf’ in de Gendtse Polder en de muurschildering De Slag om Grolle’ in Groenlo.

Fier aan kop

Donderdag rond het middaguur ging het Lochemse kunstwerk fier aan kop met maar liefst 48 procent van de stemmen, op grote afstand gevolgd door ‘Dijk van een Wijf’ (22 procent) en ‘De Slag om Grolle’ (18 procent).

De verkiezing wordt voor de tweede keer gehouden door ‘De Ochtend van 4 hiervoor werden beelden, muurschilderingen, rotondekunstwerken en landschapskunstwerken aangedragen. De Lochemse nominatie komt van Karin Dekema. Het radioprogramma werkt samen met het KRO-NCRV-televisieprogramma ‘BinnensteBuiten’.

VIDEO

Hieronder is de nieuwjaarsuitzending van Allemaal1 TV te bekijken, met daarin een interview van Henri Bruntink (LochemsNieuws) met kunstenaar Miel Krutzmann over de totstandkoming van zijn mega-muurschildering. Het interview begint na 6.46 minuten.