Sportclub Lochem verliest; Witkampers speelt gelijk

0
Wijhe'92 tegen Sportclub Lochem (foto: Nelly Harkink)

LOCHEM/LAREN – Sportclub Lochem verloor zondagmiddag (22/4) opnieuw. Dit keer was Wijhe ’92 te sterk. In Wijhe werd het 2-1. Witkampers bewees zichzelf ook al geen goede dienst. Het speelde thuis met 2-2 gelijk tegen hekkensluiter Turkse Kracht.

Slechte reeks
Lochem raakt door de slechte reeks rond het 100-jarig jubileum van de club de aansluiting met de top-3 in de klasse 3B kwijt. Lochem, dat op doelsaldo nog net vierde blijft, staat nu op respectievelijk 8, 10 en 12 punten achter de nummers 3, 2 en 1. De 2 inhaalwedstrijden op de nummer 3 (Colmschate) zijn op zich dus niet meer voldoende om de derde plek te halen. De Lochemers hebben nog 1 inhaalwedstrijd tegoed op de nummers 2 (Helios Deventer) en 1 (Warnsveldse Boys).

Donderdag: de derby
Een ‘niet onbelangrijke’ inhaalwedstrijd voor zowel Lochem als Laren staat voor aanstaande donderdagavond op het programma. Dan staat de eerder afgelaste derby op het programma. Witkampers speelt thuis.

Gevarenzone
De Larenaren kunnen de punten ook prima gebruiken want ze zijn weliswaar niet in directe degradatienood, maar ook zeker nog niet uit de gevarenzone. Het moet na de wedstrijd tegen Lochem nóg 2 wedstrijden inhalen maar dat geldt ook voor Eerbeekse Boys dat voorlaatste staat met 16 punten. Witkampers heeft er 21. Tussen deze twee clubs staat nog Albatross met 18 punten en een wedstrijd meer gespeeld.

Elfde
De Larenaren staan nu elfde op de ranglijst. De nummers 12 en 13 spelen nacompetitie. Turkse Kracht staat 14-de en laatste met 12 punten maar kan in theorie ook nog ontkomen aan directe degradatie.

Er zijn – exclusief de inhaalwedstrijden – nog 5 speelronden te gaan.