Spc Lochem wint, Witkampers faalt tegen hekkensluiter

0
Spelmoment uit Spc Lochem-Eerbeekse Boys (foto: Nelly Harkink)

LOCHEM/LAREN – Sportclub Lochem heeft zondag (5/3) de thuiswedstrijd tegen Eerbeekse Boys met 2-0 gewonnen. Witkampers ging op eigen veld tegen hekkensluiter SV Vaassen de bietenbrug op. De Larenaren verloren met 1-2.

4-de plek
Lochem deed goede zaken en stijgt na een moeizaam begin tot ongekende hoogten. De geel-blauwen vinden zichzelf zomaar terug op de 4-de plek op de ranglijst van klasse 3B. De collega’s uit Laren hadden juist een vliegende start maar morsen de laatste tijd regelmatig punten. Voor het eerst staan ze nu lager dan de Lochemers, op plaats 5. Volgende week mogen beide ploegen in een rechtsstreek duel in Laren uitmaken wie momenteel de sterkste is.

Snelle voorsprong
Lochem pakte tegen Eerbeekse Boys al snel een voorsprong. Jasper Jurg maakte al na 13 minuten de 1-0 na een indrukwekkende solo door de Eerbeekse verdediging. Daarna was het lang wachten voordat de touwen weer werden getoucheerd. Gelukkig waren dat wel de touwen achter de Eerbeekse doelman. In de 79ste minuut schoot Mark van Donkelaar opnieuw raak voor de Lochemers; een fraai schot in de kruising.

In de eerste helft was Eerbeek het meest aan de bal, maar tot grote kansen leidde dat niet. In de tweede helft waren de rollen omgedraaid. Lochem speelde erg offensief en was oppermachtig. De reserve-doelman van Eerbeek pareerde een paar goede aanvallen en een keer stond de paal in de weg.

Witkampers

Eerste winst
Vaassen kon het geluk niet op na de wedstrijd in Laren. De ploeg had dit seizoen nog nooit gewonnen. De 6 schamele puntjes waarmee de ploeg aan de wedstrijd begon waren door middel van gelijke spelen bij elkaar gesprokkeld. Na zondagmiddag stonden er ineens 9 punten achter de naam van de club. Degradatie zullen ze er niet meer mee ontlopen, maar toch.

Slotoffensief
Het was de jonge Leon Dékic (17) die twee keer raak schoot voor Vaassen. Hij kreeg zelfs nog kansen op meer. Witkampers had gedurende de wedstrijd enkele kansen maar leek zich pas laat in de wedstrijd te realiseren dat verliezen tegen de nummer laatst wel erg gênant is. Het slotoffensief leverde nog wel de aansluitingsgoal op maar omdat nog enkele goede kansen niet werden benut  ging Vaassen er met de winst vandoor.