‘Relletje’ rond verkiezingsposters SP loopt met sisser af

0
Verkiezingsbord bij de kruising Koedijk/Dillenburg. (foto: LochemsNieuws)

LOCHEM – Het ‘verkiezingsposter-relletje’ in Lochem lijkt zich ontpoppen als een publiciteitsstunt van de SP. Er is geen sprake van klachten en de gemeente is ook niet van plan de te grote posters van de socialisten te verwijderen. Het loopt allemaal met een sisser af zo lijkt het.

Niet handhaven
De SP-posters zijn weliswaar groter dan volgens de regels is toegestaan maar het gebruik van de verkiezingsborden is de eigen verantwoordelijkheid van partijen. ,,Wij gaan hierop niet handhaven”, aldus een woordvoerder van de gemeente maandag (6/3).

Losjes
De SP springt wel wat ‘losjes’ om met die ‘eigen verantwoordelijkheid’. Op veel borden in de gemeente hangen zowel een grote als een kleine poster van de partij. En er wordt ook nog wel eens over de affiches van andere partijen heen geplakt. Op het bord op de kruising van Koedijk en Dillenburg (zie foto) is een poster van de lijst JEZUS LEEFT deels onder die van de SP verdwenen. Een puntje van het tweede plakkaat van de partij is precies over de ‘A’ van de PvdA geplakt. Toeval of linkse zetelnijd?

Geen klachten
Over klachten is bij de gemeente niet bekend. Niet van de VVD, zoals de media optekenden uit de mond van een SP-woordvoerder, maar ook niet van anderen. VVD-voorzitter zei eerder al tegen de Stentor dat de liberalen niet hebben geklaagd. 

Regels
De woordvoerder van de gemeente: ,,De gemeente Lochem stelt partijen in de gelegenheid om verkiezingsposters te plakken op de daarvoor bestemde borden. Er zijn regels voor, omdat de ruimte op deze borden beperkt is. Deze regels zijn bekend bij de partijen die meedoen aan de verkiezingen en het is aan deze partijen zelf om zich daaraan netjes te houden.

Werkgroep
De SP heeft geen afdeling Lochem. Wel is er een werkgroep die deel uitmaakt van de afdeling Zutphen. Het is nog niet gelukt om in Lochem mee te doen aan de gemeenteraadsverkiezingen. Of dit in 2018 gaat gebeuren is onbekend. Tijdens de vorige Kamerverkiezingen in 2012 stemden 1672 inwoners van de gemeente Lochem op de SP. 

Hieronder een video over dit onderwerp van onze mediapartner LokaalGelderland.nl. Hierin is nog sprake van een klacht van de VVD. Dat is dus inmiddels achterhaald.