Spc Lochem en Witkampers pakken volle winst

0
SPc Lochem won met 2-0 van Twenthe VV uit Goor. (foto: Nelly Harkink)

LOCHEM – Sportclub Lochem heeft zondag (19/2) de thuiswedstrijd tegen Twenthe VV uit Goor met 2-0 gewonnen. Witkampers 1 heeft in Apeldoorn de uitwedstijd tegen TKA met 2-4 gewonnen.

Kaarten
Beide Lochemse doelpunten vielen vroeg in de tweede helft. In de 48ste minuut scoorde Mark van Donkelaar de 1-0.  Vijf minuten later schoot Jasper Jurg raak voor de thuisploeg. Twenthe VV bleek niet in staat nog iets terug te doen. Sterker nog, in de slotfase had Lochem eigenlijk nog een derde goal moeten maken. De wedstrijd kende maar liefst 8 gele en 1 rode kaart, voor de mannen uit Goor en meest wegens opmerkingen tegen de leiding.

Zevende plaats
Lochem blijft op de zevende plaats staan maar heeft door de driepunter nu de nummers zes en vijf in het vizier. Beide hebben slechts 1 punt meer. De afstand tot de als vierde geplaatste Witkampers is 2 punten. Lochem moet echter nog een wedstrijd inhalen tegen koploper Overwetering. Bij de Olstenaren lijkt wat zand in de motor te zijn gekomen. Ze pakten in de laatste twee wedstrijden slechts 1 punt en zien Lemelerveld tot op 3 punten naderen. Volgende week is het carnaval en ligt de competitie stil. Op 5 maart treft Sportclub Lochem  de Eerbeekse Boys, dat zesde staat.

Witkampers
Witkampers moest het opnemen tegen TKA, oftewel Turkse Kracht Apeldoorn. Het cliché ‘altijd lastig uit’ spreekt niet uit de einduitslag maar was wel degelijk van toepassing. Het werd een hectische wedstrijd met een gedreven en daardoor soms spijkerharde tegenstander. TKA nam de leiding via de rebound van een vrije trap van ex-prof Ivan Uğur Yıldırım. De wereldkampioen vrije trappen van 2005 liet zien het nog steeds te kunnen want later in de wedstrijd schoot hij er nog eentje raak.

Treffers
Na de 1-0 produceerden de Larenaren drie treffers op rij. Ze kwamen van hoofd en voet van Remco Marsman, Bastian Beuzel en Chirstian Beuzel. De laatste verving na rust Jordy Woestenenk. Tegen het einde bediende hij Remco Marsman die daardoor de 2-4 kon binnenschieten.