Winst voor Sportclub Lochem én Witkampers

1
Foto ter illustratie (born: Photo by Markus Spiske temporausch.com from Pexels)

LOCHEM/LAREN – Sportclub Lochem en Witkampers hebben hun uitwedstrijden zondag (24/2) winnend afgesloten. Lochem verpletterde hekkensluiter Heeten met 1-5 en Witkampers nam 3 punten mee uit Zwolle.

Voor rust waren twee doelpogingen van Lochem succesvol. De goals kwamen van Thijmen Doeve en Ruben Boonk. Kort na rust leek Heeten nog grootse plannen te hebben. Via een treffer van Chiel van Dartel werd het 1-2. Daarna wisten de Lochemers orde op zaken te stellen. Met de 1-3 van Rico Lammerdink was de overwinning feitelijk al op zak. Ruben Boonk nam het zekere voor het onzekere en trof nog 2 keer doel. Daarmee bepaalde hij de eindstand op 1-5.

Witkampers

Tegen Zwolle SV had Witkampers wat meer moeite. Details over deze wedstrijd hebben de redactie nog niet bereikt. De eindstand van 2-3 verraadt dat het spannend was en de de Larenaren aan het langste eind trokken. De club staat nu 5e in de 3e klasse B. Door de 2 inhaalwedstrijden die het nog voor de boeg heeft ligt de weg verder naar boven open.

Tweede plaats

Lochem staat nog steeds tweede. Koploper Wijhe ’92 morste twee punten door de 4-4 tegen Colmschate 33. In dat licht is de nederlaag die Lochem vorige week in de derby tegen Witkampers leed nog iets wranger. Was dat een overwinning geweest, dan was Lochem Wijhe nu tot op 1 puntje genaderd. Nu zijn dat er dus 4. Overigens moet Wijhe ook nog een wedstrijd inhalen.

Periodetitel

Lochem deelt de 2e plaats nu met Helios Deventer. Het doelsaldo van de Lochemers is echter (veel) beter. En op 10 maart spelen beide ploegen tegen elkaar. In Deventer gaat het dan niet alleen om de 2e plaats op de ranglijst, maar de periodetitel ligt dan voor het oprapen voor beide ploegen.

Volgende week ligt het amateurvoetbal stil. Witkampers mag op 10 maart uit tegen Activia in Twello.