Aanvliegroute Lelystad Airport komt angstig dichtbij

1
De wachtlus voor vliegtuigen richting Lelystad komt dichtbij Lochems grondgebied.

LAREN/LOCHEM – De aanvliegroute en de wachtlus voor vliegtuigen die richting Lelystad Airport gaan komen angstig dichtbij Lochems grondgebied. Het gaat om vliegtuigen die op ‘slechts’ 900 tot 2000 hoogte vliegen. In de gemeenten Hellendoorn en Rijssen-Holten wordt het verzet momenteel georganiseerd. Men hoopt vooral de vlieghoogte nog te kunnen beïnvloeden.

Wachtpatroon
Een tekening van het zogeheten wachtpatroon laat zien dat met name Hellendoorn, Nijverdal, Haarle en Holten mogelijke overlast kunnen verwachten. De A1 vormt de zuidelijke begrenzing van het het gebied. Het wachtpatroon wordt gebruikt als vliegtuigen bij drukte, bepaalde weersomstandigheden of calamiteiten moeten wachten alvorens ze kunnen landen in Lelystad. De luchthaven daar gaat per 1 april 2019 open voor vakantievluchten om Schiphol te ontlasten.

Heuvelrug
De aanvliegroute en wachtlus liggen pal boven de Sallandse Heuvelrug, een Nationaal Park. De provincie Overijssel, de betrokken gemeenten en een aantal verenigingen van Plaatselijk Belang verzetten zich met name tegen de geringe hoogte van het luchtverkeer. Volgens deskundigen is een grotere hoogte ook mogelijk waardoor de overlast op de grond drastisch vermindert. De samenwerkende Plaatselijke Belangen hebben de actiegroep Hoog Over(ijssel) opgericht. Ze zijn een petitie gestart die al ruim 6400 keer is getekend.

Lelystad Airport, centraal in Nederland

Lelystad Airport is de grootste luchthaven voor de General Aviation in Nederland. Voor lesvluchten, rondvluchten, vliegtuighuur en tal van activiteiten kunt u uitstekend op Lelystad Airport terecht.

1 REACTIE

Comments are closed.