Boonk, Boonk, Boonk en Boonk scoren voor Sportclub Lochem

0

LOCHEM/LAREN – Sportclub Lochem liet zondagmiddag (31/3) over de huidige aspiraties geen twijfel bestaan. De uitwedstrijd tegen Turkse Kracht Deventer werd met 0-4 gewonnen. Alle doelpunten komen op naam van Ruben Boonk. In totaal heeft hij dit seizoen nu al 22 streepjes achter zijn naam staan.

De Lochemers deden ook op de ranglijst goede zaken, want koploper Wijhe ’92 speelde verrassend slechts gelijk tegen hekkensluiter Albatross. Daardoor schuift Lochem door naar de 1e plek op de ranglijst. Daarbij moet wel worden aangetekend dat Wijhe nog een inhaalwedstrijd tegoed heeft.

Perspectief

Lochem heeft een puntje meer, dus als Wijhe de inhaalwedstrijd wint is de marge slechts 2 punten in het voordeel van de laatstgenoemde. Wat dat betreft kan 19 mei – de voorlaatste speeldag van dit seizoen – een mooie dag worden. Dan komt Wijhe ’92 op bezoek op sportpark De Elze en dat kan dus een beslissend duel worden om het kampioenschap.

Witkampers

Witkkampers won uit bij SV Vaassen, met 1-2. De Larenaren keken eerst wel tegen een 1-0 achterstand aan maar wisten dat in het laatste bedrijf om te buigen naar winst. Op de ranglijst blijft de club op de 6e plaats staan. Door de drie inhaalwedstrijden die nog in de wacht staan blijft Witkampers uitzicht houden op een mooie plek op de ranglijst.

Volgende week spelen de Larenaren thuis tegen SV Zwollen.

Voor Sportclub Lochem geldt nu dat het punten moeten blijven pakken. Dat moet de komende 2 weken lukken want dan zijn de nummer voorlaatst (Heeten) en laatst (Albatross) de tegenstanders. Wijhe bewees dit weekend dat de plek op de ranglijst niet bij voorbaat iets zegt over de uitslag.