Weg Lochem-Zutphen (N346) op de schop

0
Foto ter illustratie (bron: pixabay.com)

LOCHEM – Wie komend voorjaar en zomer in Warnsveld of Zutphen moet zijn, bijvoorbeeld voor een bezoek aan het Gelre Ziekenhuis, doet er goed aan ruim op tijd van huis te gaan. De N346 gaat namelijk op de schop en dat kan voor vertraging zorgen. Met name tussen 13 maart en 30 juni zal er sprake zijn van hinder voor het verkeer. De werkzaamheden worden vermoedelijk pas eind oktober echt afgerond.

Geluidreducerend asfalt
Op de hoofdrijbaan komt tussen de Den Elterweg in Zutphen en de kruising met de Kwinkweerd in Lochem geluidreducerend asfalt. Ook de parallelweg krijgt een nieuwe laag asfalt. In Lochem worden de kruisingen van de weg met de Larenseweg en Kwinkweerd aangepast aan de toekomstige rondweg. Daar gaat een maximum snelheid gelden van 70 kilometer per uur.

Kruising Almenseweg
De door velen als gevaarlijk ervaren kruising met de Almenseweg wordt aangepast, waardoor langzaam verkeer veilig kan oversteken. De kruising met de Kapperallee (Warsveld) wacht een soortgelijke aanpak.

Een beperkt aantal bomen moet wijken voor de verkeersveiligheid. Daar komen wel nieuwe exemplaren voor in de plaats.  

Extra reistijd
De weg blijft open maar de provincie Gelderland adviseert om standaard rekening te houden met een kwartier extra reistijd. In pogingen om minder verkeer op de weg te krijgen worden (advies)omleidingsroutes ingesteld. Regionaal verkeer kan rijden via Borculo, Ruurlo en Vorden of via de A1, Gorssel en Eefde.

Lochemers kunnen ook kiezen voor de route via Vorden richting Zutphen. Ook de route via Laren en Almen is een optie.

Meer informatie is te vinden op de website Bereikbaar Gelderland.