Spc Lochem wint (dik); Witkampers afgelast

0
Lochem en Wijhe bij het begin van de ontmoeting die in 4-2 eindigde (foto: Nelly Harkink)

LOCHEM/LAREN – Het woord quatrick bestaat vermoedelijk niet en zeker niet in de voetballerij. Hoe dan ook, Ruben Boonk schoot zondagmiddag (3/12) 4 keer raak voor Sportclub Lochem. De Lochemers wonnen met 4-2 van Wijhe ’92. De match van Witkampers ging niet door.

Hattrick
Boonk schoot voor rust al één keer raak. Na de thee kwamen er nog eens 3 goals van zijn voet waardoor hij een loepzuivere hattrick op zijn naam schreef. Wijhe ’92 kwam overigens tot 2 keer toe langszij door doelpunten van Heerink en Van den Berg. Daarna waren de Wijhenaren gezien.

Maillot
Zelf constateerde Ruben Boonk na afloop dat het mogelijk lag aan de maillot die hij droeg tegen de kou. De vorige keer dat hij dat kledingstuk droeg schopte hij er 4 in tegen Vorden. Of dit leidt tot bijgeloof en dat Boonk dus tot ver in het voorjaar een maillot zal blijven dragen moet worden afgewacht.

Witkampers
Witkampers kon zondag opnieuw bij de kachel blijven zitten. De uitwedstrijd tegen Turkse Kracht uit Deventer werd afgeblazen. Ook vorige week kwamen de Larenaren niet in actie waardoor er nu 2 wedstrijden moeten worden ingehaald. Bij winst zouden de zwart-witten volgens de huidige stand op de tweede plek uitkomen in de 3e klasse B.

Op diezelfde plek staat Lochem nu, op 4 punten van koploper Helios, maar met een wedstrijd minder gespeeld. Het kan een mooi seizoen worden voor de 100-jarige vereniging.