Spc Lochem speelt gelijk; Witkampers verliest

0
Lochem en Colmschate maken zich op voor wedstrijd die in 2-2 zou eindigen.

LOCHEM/LAREN – Sportclub Lochem heeft zondag (25/3) thuis gelijkgespeeld tegen Colmschate (2-2). Witkampers ging uit tegen Helios uit Deventer strijdend ten onder (2-1). Beide doen geen goede zaken als het gaat om de plek op de ranglijst.

Lochem had zelf 3 punten moeten pakken om Colmschate van zich af te schudden. De club uit Deventer staat op slechts 1 punt afstand. De Lochemers hadden helemaal goede zaken kunnen doen als Witkampers erin was geslaagd om te winnen van Helios, dat de hele competitie als meedoet om de bovenste positie.

Lochem en Colmschate ’33 stonden voor aanvang op de derde en vierde plek in de klasse 3B. Na afloop was dit door het gelijke spel nog steeds zo. In de eerste helft was Colmschate een stuk feller en domineerde daardoor de wedstrijd. Lochem wist de eigen voorhoede lastig te bereiken. Als dit al eens lukte heroverde de tegenstander de bal meestal snel.

Het was dan ook niet verwonderlijk dat Colmschate de score opende. In de 35-ste minuut werd het 0-1 uit corner die Kevin Maneschijn werd ingekopt. Korte tijd later let Wesley Hansler de 0-2 noteren nadat een ploeggenoot hem na een solo op links uitstekend bediende.

In de rust werd besloten dat Tijl ter Beek zou worden vervangen door de 17-jarige Pelle Schooltink. De Lochemers begonnen in ieder geval een stuk feller aan het tweede bedrijf. Cas Marckelbach wist de bal al snel bij de jonge invaller te krijgen. Die aarzelde niet en schoot de bal in het vijandige doel (1-2).

Lochem bleef daarna de bovenliggende partij. Colmschate ging over tot tijdrekken in de hoop op die manier de voorsprong veilig te stellen. Lochem kreeg kansen die aanvankelijk onschadelijk werden gemaakt door de tegenstanders. De wedstrijd werd grimmiger maar de uitstekend leidende scheidsrechter Buurman hield de zaak onder controle.

De klok werd de tweede opponent van de blauw-gelen. Maar ver in de blessuretijd kreeg Thijmen  Doeve – de vervanger van Mark van Donkelaar – de bal in kansrijke positie. Een prachtig schot verdween in verre hoek. Dit groot genoegen alles wat voor Lochem was. Daardoor voelde  het gelijke spel als een overwinning.

Volgende week zaterdag (in verband met Pasen) speelt Lochem uit in Vaassen tegen KCVO. Die wedstrijd begint om 18.00 uur.

Details van de verloren wedstrijd van Witkampers ontbreken nog. De Larenaren kunnen volgende week hun puntentotaal uitbreiden want dan komt Albatross op bezoek en dat staat voorlaatste.