Spc Lochem de schlemiel; Witkampers speelt gelijk

0
Lochem nam het op tegen Eerbeekse Boys en dolf het onderspit foto: Nelly Harkink)

LOCHEM/LAREN – Sportclub Lochem leed zondagmiddag een schlemielige 1-0 nederlaag tegen uitgerekend het als voorlaatste geklasseerde Eerbeekse Boys. De Lochemers lieten zich in de 90-ste minuut, toen iedereen al vrede leek te hebben met een puntendeling, de kaas van het brood eten.

Hangpartij
Als je als nummer 4 tegen de nummer voorlaatst speelt ga je uit van de winst. Maar of Lochem de derby tegen Witkampers van afgelopen donderdag nog in de benen had of dat de vorm gewoon zoek was; het werd een hangpartij in Eerbeek. Er waren wat kansen over en weer maar die leidden geen van allen tot treffers.

Laatste minuut
In de laatste minuut van de officiële speeltijd was er die uitbraak van Eerbeekse Boys. De eerste inzet werd nog gekeerd door de geel-blauwe doelman Gert Jan Kuiper. Maar in de rebound was het alsnog raak, tot ontzetting van Lochem.

Vierde plaats
Sportclub Lochem houdt nog altijd de vierde plek in de klasse 3B maar de weg omhoog lijkt nu definitief afgesneden, al is op papier nog veel mogelijk. Volgende week zondag komt de hekkensluiter Turkse Kracht op bezoek op sportpark De Elze. Opnieuw volop kans op 3 punten, zou je zeggen.

 Witkampers

Witkampers verleende Lochem een dienst door op eigen veld met 1-1 gelijk te spelen tegen KCVO. Deze club uit Vaassen staat op de vijfde plek en door het puntverlies blijft de afstand 3 punten.

Slotfase
Het leek er overigens lang op dat ook Witkampers een nieuwe nederlaag tegemoet ging. Het stond namelijk geruime tijd met 0-1 achter. In de slotfase wisten de Larenaren echter nog langszij te komen waardoor de punten werden gedeeld.

Zorgen
Witkampers komt net als vorig seizoen steeds dichterbij degradatiezorgen. De nacompetitie komt in zicht. De Larenaren hebben nu drie punten meer dan Albatross en Eerbeekse Boys. Maar de laatstgenoemde heeft nog een extra wedstrijd tegoed (donderdag tegen SV Heeten). Witkampers treft volgende week zondag eveneens SV Heeten, dat hoger op de ranglijst staat.