Snoeppotten voor rolstoelbus kleindochter verkoophit bij Primera

0
Gerrie Klein-Blumink overhandigde een taart aan Guido Voskamp van Primera voor een 'recordverkoop' aan snoeppotten (foto: LochemsNieuws)

LOCHEM/DIEPENHEIM – Gerrie Klein Blumink-Wannink uit Diepenheim maakt snoeppotten met kleurrijk gehaakte deksels om geld in te zamelen voor een rolstoelbus voor de 4-jarige gehandicapte kleindochter Alyssa. Vooral bij Primera Voskamp in Lochem is dat een regelrechte verkoophit. In een paar maanden tijd gingen er maar liefst 110 over de toonbank. Gerrie Klein Blumink bedankte de medewerkers van Primera vrijdag met een taart.

Voor de rolstoelbus is bijna 35.000 euro nodig. De uitrusting, zoals een rolstoellift, wordt betaald door de gemeente, via de Wmo. De kleindochter woont overigens in Lemele (gemeente Ommen). Inmiddels is via allerlei wegen zo’n 24.000 euro opgehaald. Via de snoeppotten en potten voor vrije giften heeft oma Gerrie inmiddels bijna 2700 euro bijgedragen.

Grote vraag

Waarom het in Lochem zo goed loopt is niet helemaal duidelijk. ,,In het begin ging het nogal moeizaam. Ik had de snoeppotten ook bij Primera in Goor staan maar daar liep het helemaal niet. Hier kan ik de vraag bijna niet bijhouden”, zo zegt Gerrie Klein Blumink.

Guido Voskamp van Primera denkt dat het zo goed loopt omdat er bij de snoeppotten duidelijk wordt vermeld waar de opbrengst voor bedoeld is. ,,Daardoor wordt het heel persoonlijk en dat spreekt veel mensen aan”, zo zegt hij.

lees verder onder de foto…

Voorbeelden van de snoeppotten voor de actie ‘Help Alyssa de weg op’ (foto: LochemsNieuws)

 Benefiet

Op 19 oktober wordt bij zalencentrum Beltman een benefiet voorstelling gegeven door poppentheater Arida. De voorstelling’Mama Kwijt’ moet weer geld in het laatje brengen voor de actie ‘Help Alyssa de weg op’.

Informatie

Wie snoeppotten wil bestellen of een bijdrage wil leveren aan deze actie kan in contact treden met Gerrie Klein Blumink via haar Facebook-account. En op de toonbank van Primera aan de Molenstraat in Lochem staat een pot voor een vrije gift. Die is net geleegd, dus ‘proppen maar’!